zaterdag 23 juni 2012

vogelvoederbakjes van ijsstokjes

OP pinterest zag ik dit
We besloten ons daar ook maar eens aan te wagen
eerst met gewone lijm geprobeerd maar dat lukte niet , toen toch maar houtlijm gehaald
We maakte er twee , de eerste van wat oude houtjes en ijsstokjes , kijk maar


De tweede van alleen maar ijsstokjes , we ontdekte dat het heel belangrijk is dat de bodem dan goed zit , voor degene die willen weten hoe wij dat hebben gedaan , nou zo:

Je ziet dat daar ook de touwtjes er al door zijn gegaan en dat we kleine brede ijsstokjes ertussen hebben gelijmd voor de stevigheid.
en van de tweede was dit het eindresultaat:Het staat erg leuk , al bugenlend in de tuin . En het grappige is dat er ook al vogeltjes van hebben gegeten!

3 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens een leuke manier van recyclen! Laat de zomer maar komen: gaan we ijsjes eten en voordat het winter is, hebben de vogels hun restaurant ook klaar :)
  Bedankt voor deze tip en de duidelijke foto's.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er leuk uit, een gezellig kutselwerkje ! We gaan ook maar de ijsstokjes bewaren, dan hebben de vogels van de winter bij ons ook zo'n leuk voederbakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is echt leuk om te zien , jonge musjes die flink van de zaadjes eten en dan zo'n grote kauw die er vlak langs vliegt en er dan even op land en snel weer opvliegt als het gaat wiebelen
  twee musjes waren echt aan het kibbelen de tweede mocht er niet meer bij van de eerste. Zo leuk om te zien , mijn jongste heeft wel een kwartier doodstil op de tuinstoel gezeten om dit te bekijken :)))

  BeantwoordenVerwijderen