dinsdag 21 augustus 2012

bias band maken

WE zijn weer terug van een heerlijke vakantie , we zwommen de hele dag , beklommen een echte vulkaan, maakte een boottocht en spotte dolfijnen en grintwalvissen en gingen zwemmen tussen de kleine visjes, zagen Morgan terug ontmoette vriendelijke mensen en genoten van lekker eten en drinken . Dat alles op het prachtige eiland Tenerife , we hadden een geweldige tijd daar! Na zes jaar modderhappen in eigen land met regen en vaak slecht weer ( op één vakantie na) en zes jaar sparen was dit een geweldige ervaring, de kinderen voor het eerst vliegen en wij elke avond lekker buiten genieten van de prachtige luchten en het geweldige gezelschap.

Maar eenmaal thuis begon het alweer te kriebelen , ik ontdekte het simpele patroon van de pillow case dress ( waarover later meer ) en zag dat ik daar bias band voor nodig had, het leek mij het mooist in de kleur van de pillow case en ik ging op zoek naar bias band makers , uiteindelijk kocht ik ze hier in een aanbieding drie verschillende maten in één pakketje en je hoeft geen verzendkosten te betalen:))

Vandaag kwam het binnen en besloot ik het meteen uit te proberen , alles wat je nodig hebt is een strookje stof, één knopspeld , het apparaatje en je strijkbout

Je haalt simpelweg het stofstrookje door het apparaat en strijkt de stof die eruitkomt meteen plat met stoom of door te persen als je geen stoomstrijkijzer hebt. en voila je hebt bias band in de kkleur van je stofje .
Super makkelijk , het knippen moet wel precies anders wordt het een beetje scheef .
Ik ben er blij mee , nu maar eens wat projectjes met bias band gaan bedenken

5 opmerkingen:

  1. Wat grappig! Heb ik dit apparaatje net vorige week voor het eerst gezien, bij dezelfde leverancier ... ik heb daar namelijk net sinds vorige week een naaimachine vandaan. Super service en ook geen verzendkosten!

    Gr. Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja vond ik ook , zo'n bedrijf mag dan ook best wat gratis reclame krijgen, ik had het de volgende dag al binnen en dat is ook wel eens anders

      Verwijderen
  2. Handig apparaatje. Ik denk dat je de stof bijna beter met een rolmes en liniaal kunt snijden, want zo recht knippen lijkt me nog knap lastig :-)
    Groetjes,
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. o, dat is idd een goed idee , ga ik zeker proberen .
      Dank je !

      Verwijderen
  3. Wat handig ik had het nog nooit gezien

    groetjes joke

    BeantwoordenVerwijderen